06-11-07

Fijntjes

Met welk medisch onheil gaat onze generatie nog te kampen krijgen? Gisteren vernam ik in het nieuws dat fijn stof dodelijker is dan verwacht. "Wat hadden ze dan verwacht?" vraag je je dan af... Eerder vorige week in het nieuws: rood vlees vergroot het risico op darmkanker. Een tijdje geleden: vis eten is gezond, maar niet teveel, want -oe - dioxines...

Je kan dus je kop niet meer draaien of het is kanker hier en kanker daar. En dan spreken we nog niet over de lange termijn effecten van de alsmaar toenemende draadloze toestanden. Ons lichaam wordt dagelijks gebombardeerd door dit bos van stralen. 

En dan vraagt een mens zich af of het nog de moeite loont om te stoppen met roken. Want stoppen gebeurt altijd te laat. De cellen in je longen zijn toch al beschadigd. Sinds je eerste sigaret. Je kan hooguit de executie wat uitstellen, maar schade is schade. Als je het moet krijgen, dan krijg je het gewoon.

We moeten gewoon van leven profiteren. Want kanker spaart rokers noch niet-rokers. Vleeseters noch veganisten. Vissers noch boeren. Onze planeet wordt niet alleen heet, maar danig ziek als je het mij vraagt. Of zou die opwarming gewoon met koorts te maken hebben? 

De commentaren zijn gesloten.