09-12-07

Vodka on the rocks

Het is ongelooflijk hoe snel een mens vergeet. En zeker als het hem niet goed uitkomt... Zo waren we gisteren nog eens uit geweest. Echt uit. Naar een dancing en al. Of de opening ervan. En eerst een voorbereidend drinkje. Om al op te warmen. Maar terug naar het vergeten.

Het moet het finale bodempje Vodka geweest zijn dat het hem heeft gedaan. Want vanaf dan is alles sneller beginnen gaan. We waren voor we vertrokken al goed opgewarmd. Een flesje Vodka met 3 is goed voor de spirit. En alweer vergeten dat mengen met bier gevaarlijk kan zijn. Doch dit nog even ter zijde, al dan niet geheel.

Op de openingsavond van de discotheek waren heel wat oude bekenden. Zo gaat dat met een generatie party-animals. Je komt elkaar nog eens tegen. En je wisselt dan woorden en pintjes uit. Eén voor u, één voor mij,... en we kunnen natuurlijk niet weigeren. Het moment waar mijn lichaam schreeuwt om water komt veel te laat. Enkele kwartjes spuitloos gedruppel gaat geen liters alcohol en tallen sigaretjes wegspoelen. Ineens, alsof het met de wonderspons wordt weggeveegd. Dat was ik ook vergeten. Nog een geluk dat mijn halve trouwboek ons veilig naar huis heeft gebracht.

katerEn nochtans was het deze morgen al bij al nog ok. De vieze mannelijke poezebeesten die normaalgezien als een siamese tweeling vasthangen aan een avondje zuipen stuurden hun kat. Gelukkig maar. 8 uurtjes slaap en we staan er weer. Een beetje bleekjes, dat wel. En draaierig-zweverig zo. En dorstig. En dan was het eerste deze morgen dat in mij op kwam dat ik nooit meer zo zou drinken. Tot volgende week althans. Of iets later. Tot ik het vergeet en de poes weer eens op bezoek krijg. Want een kater die een keertje niet opdaagt is er zeker geen die verloren gelopen is. De kat komt altijd weer. Vroeg of laat... al was het maar om mij te kloten. Puur.

 

22:48 Gepost door David in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: drinken, zuipen, kat, kater vodka, alcohol |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.