20-12-07

Proficiat

De tijdens de verkiezingen afgestrafte premier heeft het toch maar weer gedaan. Zie het als iemand die met veel lawaai aan de deur wordt gezet, en waar Albie daarna met een op het hieronder lijkend puppy-smoeltje en hangende pootjes smekend vraagt om terug te komen. En hij doet het. Op amper 17 dagen. En mét de grootste verliezers van de laatste verkiezingen. De PS. Corrupt en incompetent tot de 13e macht, maar ze zijn er bij. Dit had ik voorspeld.

Maar of dit nu dé oplossing is? Er is op zijn minst een regering. Maar wat gaat die eigenlijk doen? De druk staat nog altijd op de ketel. Het is enkel wachten op het fluitje. En daar durft niemand aan denken. Want als dit mislukt zal de schade nog groter zijn dan wat de meesten denken. Vergelijk het met roken. De roker heeft pas door dat zijn longen naar de vaantjes zijn als hij ziek wordt... 

Ik wens de nieuwe interimregering alle succes. En ik hoop dat we verder kunnen bouwen aan de toekomst van dit land. Iets wat met een schuldenvrij Vlaanderen en een onbestuurd Wallonië zeer veel uitdagingen biedt voor de toekomst. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De commentaren zijn gesloten.