27-12-07

Kerstmis in het Blogjesbos

Het was koud in het grote Blogjesbos. Kabouter Plop was lekkere Space Plopkoeken aan het bakken voor het grote kerstfeest. Kwebbel, die stijf stond van de speed hielp hem daarbij, terwijl kabouter Lui weer eens van tamheid niet uit zijne nest te krijgen was. Waarschijnlijk iets teveel gesmoord gisteren.

Intussen was kabouter Snot aan de andere kant van het bos in zijn wachttoren rustig door het ene raam aan het kakken, terwijl hij plots door het andere raam de boot van Piet Piraat zag aankomen. "Sapperdepietjes, die komt het feest verstoren" denkt hij nog. Snot werd trouwens die job toebedeeld omdat hij uren in de wind stonk naar drank en sigaretten, en omdat je amper zijn neus tussen het snot kon zien. 

Hij spoedt zich naar de paddenstoel van Plop om het onheil te melden, maar struikelt over Klus. Die lag op de grond, anders kan je er moeilijk over struikelen. "Klus, wat lig jij hier te doen?". Uit het gekreun dat daarop volgde kon Snot alleen maar opmaken dat hij uit de kerstpaddenstoel was gevallen terwijl hij de laatste hand aan de lichtjes legde met Samson, de hond van Gert. "Die rothond stelt altijd maar debiele vragen en dus heb ik hem uit de boom gegooid. Daardoor verloor ik eventjes mijn evenwicht en ben ik hier terecht gekomen." zei hij nog.  "Sapperdepietjes, hier is een XTC-tje. Dan ben je er zo weer bovenop" antwoordde Snot en hij liep door.

Eens aangekomen bij de paddenstoel ziet Snot door het raam dat Kwebbel en Plop op de keukentafel liggen. Hij klopt voorzichtig aan en met de broek in de handen komt Plop snel de deur openmaken. "Plop, Piet Piraat is aangemeerd! Hij zet koers richting hierheen om het kerstfeest te verstoren". "heb je weer aan de paddenstoel gezeten Snot? Potverdorie toch, altijd hetzelfde. Vals alarm op het slechte moment!". "Neen, deze keer is het echt waar!" schreeuwde hij uit. En Plop kon aan de lengte van de snottebel aan zijn neus zien dat het menens was.

"Graaf snel een kuil, en leg er losse takken over. Zo kunnen we hem misschien in de val lokken". Zo gezegd zo gedaan. Anderhalf uur later komt Piet Piraat half naakt aangestormd. Halfnaakt, want hij draagt enkel een t-shirt, een hoed en 2 laarzen. Zijn piet stond paraat. Er zaten eland-oortjes op en hij zong "Rudolf, the red-nosed reindeer".

Bij de paddenstoel aangekomen was er plots niemand te bespeuren. Hij nam een koek of 2 en haastte zich naar buiten. De kabouters zaten in de kerstpaddenstoel en riepen Piet Piraat toe: "Kom ons halen als je durft". Dat laat de kwade Piet zich geen 2 keer zeggen en loopt met zijn zwaard in de aanslag naar hen toe. Net voor de stoel valt hij - PARDOES - in de diepe kuil. De kabouters dalen neer uit de stoel en halen de verdwaasde Piet uit de put. "En nu snel naar je boot of we onthoofden Rudolf! Met Rudolf tussen zijn benen druipt Piet snel af, want tegen een stel gedrogeerde kabouters kan je niet veel beginnen.

Intussen kwamen de andere gasten (Samson zonder Gert en de kabouters Jeuk, Knap, Slim, Stink, Smul en Smal) aan voor het grote feest. "Heeft iemand Samson gezien?" vroeg Gert aan iedereen, maar hij kreeg geen antwoord. Gert barstte in tranen uit op de boezem van Kwebbel. "Ik ben mijn hondje kwijt" zei hij nog, terwijl hij stilletjes de vergelijking maakte tussen de royale boezem van Kwebbel en die van K van K3. "Niet slecht" dacht hij nog, "liggen blijven".

Na het apero-Wodka-snuiven horen ze plots iets ritselen uit het struikgewas. "Gertje, daarnet zat ik in die herfstkwabbenvoel en nu kruip ik hier met 2 gebroken pootjes en een scheerseljeuk over de grond zo. Ik vind dat niet fijn zo". "Kerstpaddenstoel en schedelbreuk Samson!" zei Gert nog. "Awel ja, dat zei ik toch?". Gert barstte in tranen uit van vreugde en hij schudde met zijn hoofd. Het begon zowaar zachtjes te sneeuwen. En zo werd het voor iedereen dan toch nog een leuke, witte kerst!

 

Commentaren

hey! hey david,hier een oude bekende van je,ik heb je blog al enkele weken geleden ontdekt en ik vind hem prachtig en hilarisch!Veel succes in je pogingen om te stoppen met roken en laat je niet kisten,ik stop op mijn eigen moment en ik snap,na talloze vruchteloze pogingen,dat dat niet evident is.Kom gerust eens een kijkje nemen op de mijne en ik zet de jouwe anders in mijn favo's als je wil.
groetjes,
Peggy

Gepost door: Peggy | 29-12-07

De commentaren zijn gesloten.