07-02-08

Ik rookte even verder in Sofia, Bulgarije (4)

De sneeuw is nooit ver weg in Sofia. Zeker niet tijdens de wintermaanden. 20 minuutjes met de wagen en je kan ongestoord off-piste skiëen of snowboarden. Niet dat ik er tijd voor had, maar ik had het wel graag gezien...

De Bulgaarse keuken is rijk aan groenten en vlees. Héhé, daarmee weet je het hé ;-) Stoofpotjes die je aan het betere goulash-werk doen denken lijken mij een landelijke specialiteit. Waarschijnlijk historisch gegroeid en nu met de komst van of eerder de aansluiting bij Europa duidelijk verrijkt. Je merkt er lichte Griekse invloeden. Niet alleen qua voeding, maar ook wel wat qua mentaliteit: open, sociaal en ready-when-done. 

Op restaurant moet je wel even wennen aan het feit dat men eerst brengt wat de kok eerst heeft bereid. Het is er niet uitonderlijk dat een deel van het gezelschap het dessert opgediend krijgt terwijl andere tafelgasten hun hoofdschotel nog niet hebben naar binnen gewerkt. Roken mag er trouwens wel nog in niet-afgesheiden ruimtes. Enkele openbare gebouwen zoals luchthaven en stations zijn rookvrij vanaf de voordeur. 

 

De commentaren zijn gesloten.