08-02-08

Ik rookte even verder in Sofia, Bulgarije (5)

Het nadeel aan een business trip is dat er weinig ruimte overblijft om de streek waar je bent te verkennen. Om er wat sight-seeing te doen en de lokale gewoontes en gebruiken op een andere manier te ervaren.

Maar mij hoor je niet klagen. Het is immers altijd een verrijking, ook al beperkt het contact met de lokale bevolking zich tot wat je ziet op straat of in de pub. Wat me wel is opgevallen was de hoge binnentemperatuur. In het hotel, de bedrijven, restaurants, openbare gebouwen en zelfs in de toiletten was het nooit kouder dan 27°C. Niet meteen bevorderlijk om in te slapen. Ik gooide dan ook geregeld het raam open en sliep zonder dons.

De terugreis was vroeger gepland dan de heenreis. Ik had het weerbericht voor België er op nagekeken en het beloofde een turbulente vlucht te worden. En dat werd het ook. Niet alleen was de temperatuur aan boord meer dan 25°C, ikzelf begon zowat te koken door de turbulentie en de schommelingen tijdens het laatste uur van de vlucht. Een deel van de passagiers kon de op voeding lijkende substanties niet in hun lichaam houden, en pogingen om alles in het balkvormige paieren zakje te mikken mislukte menig passagier. De crew was gemakkelijkheidshalve voorin het vliegtuig gaan zitten. Met de gordijntjes dicht. 

Ik had nooit gedacht dat ik veilig terug aan grond zou staan. Niet na de stormachtige vlucht in de oude Boeing van Bulgarian Air. Maar gelukkig kan ik deze tekstjes opnieuw pennen, en mijn ervaringen met jullie delen. Ook mijn verbazing dat roken in België terug de actualiteit had gehaald. Volledig rookverbod in de Horeca. Alsof die mensen daarop zitten te wachten. Ik denk er nog even over na en beslis na het weekend of ik er nog woorden aan hang of niet.

Prettig weekend en tot maandag! 

11:45 Gepost door David in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.