19-02-08

Wat met de kat?

Trouwe lezers en dichte vrienden weten intussen wat er met onze kat gebeurd is. De hautaine Britse Korthaar heeft zijn intrek genomen bij mijn schoonouders. Het appartement was te klein voor meneer. En hij wou persé de natuur verkennen. Iets wat niet zo evident is als je op een tweede verdieping woont.

Het was met gemengde gevoelens dat we Spootnic terug naar zijn eerste huisje brachten, maar het was op dat moment voor iedereen de beste oplossing. Blijft natuurlijk wel de leegte thuis die anders toch geanimeerd werd opgevuld en een af en toe een stuk aandacht opeiste.

Het was een paar maanden later dat we begonnen na te denken over een andere viervoeter. Een hondje. Iets klein dat perfect kan aarden in onze van-de-grondse woning. Ons eerste idee ging al snel naar een Chiuaua (aka. een rathond). Maar dat leek ons iets te teer, te kefferig en vooral te duur.

Alternatieven hadden we niet echt in mind, tot we in een kennel waarvan ik de naam later noem een Cavalier King Charles Spaniël zagen. Meteen verkocht. Alles wat we zochten in één hond: sociaal, mooi, niet te groot, sportief, groot aanpassingsvermogen, kortom, de ideale huisgenoot! Het duurde niet lang of we "reserveerden" ons hondje. We wouden immers veel tijd besteden aan de opvoeding ervan, en dat weekend waren we net iets te druk bezet en verlof de dagen erna was wat kort dag. We moesten trouwens nog alle spullen halen die nodig zijn om het beestje een echte thuis te geven. Het dromen kon beginnen!
 

De commentaren zijn gesloten.