30-03-08

Eindeloos

Jarenlang genoot ik van een sigaretje. Vaak op momenten dat ik het moeilijk had. Zoals vandaag. Je kent dat gevoel wel. Je hebt hoge verwachtingen over iets, en dan worden die niet ingelost. Vaak ving ik zo'n moment op met een sigaret of 2.

Maar dat kan nu niet meer. Dus zoek ik naar andere vervangmiddelen. Het probleem met snus is dat het geen moments-middel is. Neen, de nicotine komt geleidelijk vrij zorgt dus niet voor een "shot"-effect. Drank is ook geen optie. Voor je het weet krijg je die drankduivel de deur niet meer uit. Dus dan maar iets anders. Maar wat?

Ik weet niet wat. En dat zogenaamde goedvoelen na het stoppen met roken komt er ook niet aan. Alles smaakt naar vis, mijn nachtrust wordt minstens 3 keer onderbroken, mijn concentratievermogen neemt een loopje en ik word met de dag grimmiger.

Ach, waarschijnlijk zoek ik gewoon excuses. Excuses om een aankomend hervallen te verdoezelen. Of niet. Ik weet het niet. Vast staat dat de ontgoocheling van een gefaalde rookstop mét een sigaretje zal bekroond worden. En dat heb ik zelf onder controle, daarvoor hang ik van niemand af. Maar wachten duurt soms eindeloos. Of juist net zolang als ik zelf wil.

Commentaren

toch wel... toen ik jouw blog ontdekte,had ik zoiets van:ja die zal wel heel zwaar verslaafd zijn aan de sigaret en ik kan een hele dag zonder sigaret dus voor mij zal het makkelijker zijn te stoppen als voor hem.Ik heb dan maar vandaag besloten geen sigaretten te kopen maar een pakje chocoladebolletjes van godiva/Lekker die chocolade maar het vervangt de sigaret niet.Toch ga ik proberen te volharden met veel sport en nieuwgevonden wilskracht.Jij bent al 2 weken ver,ik nog geen dag.Chapeau voor u dus!

Gepost door: Peggy | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.