13-07-08

Viva Belgica!

Het is weer wat. Komt de iPhone ruim één jaar na lancering op de Belgische makrt, ligt de prijs meer dan 2x zo hoog dan in gelijk welk ander land. Dat moet kunnen. Het feit dat de productie van zo'n toestel minder dan 75 USD bedraagt indachtig vrees ik dat ik opnieuw tot dezelfde conclusie kom: ik woon alweer in het verkeerde land.

Want koppelverkoop is uitgesloten. Dat is verboden. Om de consument te beschermen. Maar die consument doet toch wat hij wil? Het is toch niet omdat één of ander product interessant is dat iedereen er ineens ook het pak eieren bijkoopt? Ik begrijp de onrust wel. Of eerder de ongerustheid. Want we zijn jaren beschermd geweest tegen al te goedkope koppeluitgaven.

En wat met de banken? Die lappen je toch iedere keer een verzekering aan je laars. Als je de schuldsaldo niet bij hen neemt, kan je de hypotheek op je buik schrijven. Is dat dan geen koppelverkoop?

Ach, ik kan me er druk in maken, maar ik het ook meteen weeer vergeten. Niets zal erdoor veranderen, tenzij mijn visie. En daar zit de wereld niet op te wachten. Tot slot nog dit: verklaar mij eens waarom iedereen zo zit te jammeren over de dalende koopkracht, en er tegelijk 500 mensen voor de Mobistar shop staan te dringen om een - voor velen - half maandloon uit te geven aan de meest gehypte telefoon ooit? Dat lijkt mij moeilijk te rijmen... maar zolang er iPhone's zijn, is er hoop.
 

18:14 Gepost door David in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: consument, iphone, mobistar, koppelverkoop |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.