15-10-08

Sluipverkeer

Het behoeft geen betoog dat de nakende crisis zich nog niet laat voelen op het vlak van wegenwerken. Want meer dan de helft van Vlaanderen ligt overhoop. Werken, omleiding, werken op de omleiding, werken gedaan, werken opnieuw beginnen wegens te stom, werken uitbreiden, enzovoort...

Zo is het ook niet anders bij ons. Geen probleem zou je zo denken, ware het niet dat de omleidingsweg sinds vandaag verboden terrein is voor mensen die er neit wonen. Uitgezonderd plaatselijk verkeer dus. Nog geen probleem denk je dan als buitenstaander. Toch wel. Het probleem zit hem immers dat het enige overblijvende alternatief de E40/ring is. En daar wringt het schoentje.

Ik woon op amper 1 km van de oprit, maar daar sta ik onder normale omstandigheden 30 minuten aan te schuiven tot aan de oprit. En dit is nu net de bron van mijn frustratie. Niet het aanschuiven op zich, maar de reden ervan. Elke Belg die Asse en Zellik passeert op de ring vind het namelijk leuk om de afrit in Asse te nemen, om dan meteen weer opnieuw de ring op te snorren. Zo hebben we toch weer 1km file vermeden.

Het goede nieuws is dat ik mij daar enorm in kan opwinden, anders was er geen leesvoer vandaag. Het minder goede nieuws is dat ik zin heb om één dezer dagen die afrit persoonlijk ga blokkeren.

20:11 Gepost door David in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ring, e40, zellik, asse, sluipverkeer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.