24-03-11

Manifesteren

Ik ben absolute voorstander van een democratisch systeem. Ik hou ervan dat mensen hun stem kunnen laten horen en dat ze hun mening kunnen ventileren. Maar de manier waarop, daar kan ik me mateloos aan ergeren.

Waar is de tijd dat manifestaties gebeurden door middel van megagrote internationaal georganiseerde festivals? Of waar een bed-in als creatief protest nog mogelijk was? Neen, nu moet iedereen zich stresseren en met lede ogen toezien hoe de economie opnieuw een flinke deuk krijgt.

Mensen worden gehinderd op weg naar hun werk, vaak door een bende -al dan niet beschonken - mannen en enkele vrouwen in rode en groene hesjes. Ik kan er geen begrip voor opbrengen.

Ze hadden bijvoorbeeld veel beter het Atomium ingewikkeld met hun boodschap. Ja, ik ben fan van de acties van Greenpeace. 

Alle gekheid op een stokje is het natuurlijk een schitterende dag om buiten te komen. Of dat op de straat moet zijn, laat ik in het midden.

Ik kijk intussen uit naar mijn vakantie. Van maandag tot 13/4 ben ik erniet. Zal al blij zijn dat er geen manifestatie is op Zaventem deze maandag. Anders sta ik niet in voor de gevolgen.

 

 

09:04 Gepost door David in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: staking, manifestatie, atomium, democratie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.