24-06-11

Prettig geregeld

Ons leven is prettig geregeld. tenminste, als je een uurwerk hebt. Want iedereen heeft nooit tijd, of niemand heeft ooit tijd. 't Is maar hoe je het bekijkt. Iedereen moet altijd overal zijn en tegen dan of dan dingen doen of net niet doen, of stoppen met dingen toen, maar altijd in functie van tijd.

We hebben toestelletjes die er ons aan herinneren dat het tijd is om op te staan. Al dan niet voorzien van één of ander irritant geluid. We slagen er in om herinneringen in onze agenda te plakken die dan op het juiste moment op het scherm floepen van onze smartphone. Op tijd. We krijgen uitnodigingen voor feestjes via Facebook, ook op onze smartphone en ook op tijd. We krijgen mailtjes, en wat is naast de inhoud het meest belangrijke element? Het moment waarop je het ontving. Mensen praten meer over wanneer ze iets hebben ontvangen dan over de preciese inhoud ervan.

En toch vraag ik mij af hoe lang deze race tegen de tijd kan blijven duren. Als Westerling ben je natuurlijk niets anders gewoon. Stel je maar eens een leven voor zonder uurwerk of tijdsaanduiding. Zelfs dat is niet mogelijk, want overal vind je een klokje terug.

Je vindt een klokje in je auto, je GPS-toestel, je GSM, je computer, je tablet, je hartslagmeter (ik vraag me trouwens af waarom: als je hart stopt heb je toch geen boodschap meer aan tijd?), de kilometerteller van je fiets en ook in dynamische reclameborden, het kasticket van de supermarkt, op de parkeerboete onder je ruitenwisser, op de wachtborden van de metro, op je vaste telefoon, je MP3-speler, je fototoestel en op je blog. Het is nu 6u54. Tijd om te werken. 

Lotto. Euro Millions. Onbewoond eiland. Geen tijd. Dromen. Wakker worden. En verder racen.

Fijn weekend! En zie dat je rond geraakt Tong uitsteken

07:55 Gepost door David in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tijd, klok, uur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.