08-03-12

Schrijven en blijven

Het is me wat. Vroeger vond ik dagelijks de tijd om een berichtje - soms leuk, soms minder leuk - te posten. En nu niet meer. Niet dat er plots minder uren zijn in een dag, maar diezelfde dag is gewoon drukker ingedeeld. Shame, want als ik mijn oude berichtjes zo af en toe eens lees, dan komt de goesting om iets te schrijven weer naar boven. Zin of onzin, maakt niet uit, wie schrijft die blijft.

En velen die op deze blog terechtkomen omdat ze op zoek zijn naar rookstopervaringen, vragen zich dan ook af of ik nu wel degelijk gestopt ben. En of ik mijn boek "Rokeloze Nachten" nu eindelijk ga afwerken. De hopende lezers zijn er echter aan voor de moeite. Neen, ik ben nog niet gestopt, en neen, verder dan hoofdstuk 3 ben ik nog niet gekomen bij het schrijven van mijn boek. Het tweede komt grotendeels door het eerste. Want ik wil minstens de helft van het boek schrijven tijdens de eerste nachten van mijn rookstop. Die zijn immers quasi slapeloos bij mij. Net zoals bij vele andere stoppers.

Vandaar ook dat ik het vaak niet langer dan 4 dagen trek, omdat door het slaapgebrek en de daaruit volgende irritatie het grijpen naar een nieuwe sigaret nooit veraf is. Zelfs heel dichtbij is. Het tweede hangt ontegensprekelijk samen met het eerste.

Maar er is ook een upside. Gezien ik nog niet gestopt ben, en gezien deze blo toch oorspronkelijk bedoeld was als rook(stop)dagboek, kan ik eigenlijk gewoon de draad weer opnemen. Hopend op een tijdsindeling die me gunstig gezind is, en zoekend naar inspiratie om een leeskrabbeltje te vullen, neem ik me voor om minstens een paar keer per week dit virtuele scrapbook op te zoeken. En jullie mee te laten voelen hoe het is om te roken, of te stoppen met roken. Vanaf vandaag. Ht schrijven, niet de stop, want die laatste is gepland voor na mijn dieet. Ergens in april. 2012.

Tot gauw!

Commentaren

EINDELIJK SEG :)

Gepost door: Haaildie | 08-03-12

Hoi David, ook ik kwam hier vandaag om iets meer te lezen over stoppen met roken en ik las hier dat je nogal een probleem hebt met slapeloze nachten, wel die ken ik ook algezien ik sinds 18 dagen rookvrij ben. Maar ik zal erbij vertellen dat ik er heel er last van had toen ik Champix nam, wat ik 10 dagen voor het stoppen en de eerste paar dagen van het stoppen heb gedaan, omdat ik hier zo last van had en ook bang was dat ik daardoor inderdaad terug zou gaan roken, ben ik overgeschakeld op Tabex pilletjes, slaap sedertdien prima en rook nog steeds niet. Misschien kan dit jou ook helpen.

Gepost door: Cathy | 01-11-12

De commentaren zijn gesloten.