21-05-12

Ornelis, Rogiers en de drie fonteinen

Ingezonden, maar haalde het niet:

Heel lang geleden, toen de radiodieren nog reisden, waren er eens 2 watervlooien die na een avontuur in LA besloten om elders te gaan wonen. Ze namen afscheid van hun collega's bij Q-Music, en vertrokken vrolijk naar Las Vegas.

Samen met Wine, de Fonteinmeerminne, namen Kurt en Sven de watervlooien hun intrek in de prachtige Bellagio fontein. Ze hadden er een heerlijke tijd samen, deden elke dag aan waterballet, en er kwamen zoveel bekende sterren dat ze al lang gestopt waren met ze te spotten.

Wim en Anke, 2 Spaanse vliegen en ex-collega-radiodieren, waren al heel lang op zoek naar Wine, Sven en Kürt, omdat er in hun thuisland iets heel raars aan de hand was. De mensen luisterden er niet meer naar de radio in de ochtend, omdat ze telkens weer herinnerd werden aan de leuke tijden met Ornelis en Rogiers, en die waren er nu niet meer...

Na een heel lange vlucht kwamen Wim en Anke - moe maar voldaan, aan bij de Bellagio fontein, en begonnen naarstig rond te zoeken naar hun vriendjes. Toen Wim even aan het uitrusten was, merkte hij zowaar een BV op. het leek wel Lesley-An Poppe. Wim vloog erop af. Wat hij niet wist, was dat het eigenlijk haar boze tweelingzus Kijkzegaan was. Wim vloog nietsvermoedend richting de boezem van Kijkzegaan Poppe. In plaats van een zachte landing kreeg hij echter een mep van Kijkzegaan, en kwam hij met zijn vleugeltjes in het water van de Bellagio Fontein terecht. Op dat moment waren Kurt en Sven net hun waterballet aan het oefenen, en ze schrokken zich een hoedje! "Maar dat is Wim!!!" schreeuwde Sven, ze haalden hem meteen uit het water en hielden hem onder een warm straaltje van een plassende baby, zodat hij weer snel bijkwam.

Samen met Anke en Wine, besprak het drietal een eventuele terugkeer naar Q. Er waren echter wel een paar voorwaarden: Sven, Wine en Kurt, wilden terugkomen als Grim, de Suikerspin en Showbizz-Bij Bart er ook terug bij zouden zijn. Die waren er samen op uit getrokken naar de Dubai Fontein. Een bijkomende voorwaarde was dat er een fontein in de buurt moest zijn, die minstens even mooi en groot was dan de Bellagio fontein, zodat ze tussen het radiomaken door, een duikje konden nemen.

Het vijftal besloot om er voor te gaan, en ze belden naar Frank de Dondervlieg om te bespreken welke vliegroute ze best namen richting Dubai.

Een paar dagen later kwamen ze aan bij de Dubai fontein. Ze verrasten Showbizz-Bij Bart, die net met een stijltang de haartjes op zijn geel-zwart gestreepte lijf aan het stylen was. "Oh my god!" riep hij luid, "jullie hier? Wat een verrassing!". Grim de Suikerspin hoorde het kabaal en kwam er bijzitten. Samen besproken ze de leuke radiotijden die ze samen hadden beleefd, en de nieuwe radiotijden die hen misschien stonden te wachten.

Maar ze moesten terug thuis geraken, en voor Showbizz-Bij Bart en Grim was er geen plaats meer in de Q-cab. Anke en Wim konden die er echt niet meer bijnemen, en Showbizz-Bij Bart kon zover niet vliegen. Iedereen was een beetje triest omdat er niet meteen een oplossing was, toen Wine de Fonteinmeerminne plots een oude bekende meende te zien. Even later bleek waarom ze vinnig als een sprotje krijste van blijheid: niemand minder dan meneer Konijn zat aan de Dubai fontein!

Ze kenden elkaar nog van vroeger, en het was geen probleem om met meneer konijn mee te reizen naar de Lage Landen. Meneer Konijn ging immers naar de Efteling, omdat hij gehoord had over een nieuwe fontein. Eentje die nog mooier en sprookjesachtiger was dan de belagio en de dubai fontein: de Efteling Aquanura fontein.

Eens daar aangekomen kirde Showbizz-bij bart van geluk: een rode loper, en sterren, glitter en glamour. Het was toevallig de dag van de grote opening van de Aquanura en onze vrienden waren er bij, en iedereen amuseerde zich rot:
- Sven en Kurt de watervlooien zwommen als nooit tevoren
- Anke de vlieg en Wine de fonteinmeerminne gingen langs bij Sergio de Hypothalamo
- Wim kroop speels onder de rok van Maggie De Block
- Grim de Suikerspin vermeed de file om een hapje te eten
- En Showbizz-Bij Bart rolde krols over de rode loper

Er leek geen einde aan te komen, en iedereen had plezier en iedereen feestte, tot ze moe in hun bedje kropen. En Sven mijmerde nog zachtjes in het oor van Kürt: morgen begint het weer, onze ochtendschow, waarop Winne en Kürt in koor antwoordden: "Q is good for you..."

De commentaren zijn gesloten.