04-07-14

Jaja

Jaja, ik heb mijn weg teruggevonden naar dit virtueel plakboek. 2 jaar is het geleden dat ik jullie nog kon verblijden met een schrijfseltje. Maar ik heb een excuus: ik had geen tijd... Want het beetje vrije tijd wat me nog rest, MOET ik nu eenmaal invullen met sociale verplichtingen.

Of moet ik zeggen: Social Media verplichtingen? Want alles moet nu eenmaal gedaan worden:

  • checken wie er jarig is op Facebook, en een berichtje posten. Als je het vergeet krijg je immers geen berichtje terug. En dat zou een ramp zijn voor je Sociale Media status. Net zo met het gepast Liken van status updates. Want voor je het weet wordt je ontvriend omdat je een andere of geen mening hebt :-)
  • Ik moet Candy Crush spelen, want ik wil die vriending met haar gecrashte iPhone inhalen! Want zij zit op level 492 en ik maar op level 195!
  • Ik moet met de dobbelstenen gooien in Dice With Buddies! Want als ik dat niet op tijd doe, dan geef ik automatisch op! Druk-druk-druk!

Ik denk steeds vaker aan H. haar uitspraken, over hoe al die vooruitgang en technologie en het delen van zooi en rotzooi nog eens onze ondergang wordt. Ze zou gelijk kunnen krijgen. Want waar is de tijd dat je gewoon een pakje kak in de fik stak op de drempel van die vervelende buurman? En dan snel aanbelde en je verstopte om te zien hoe hij het vuurtje uitstampte met zijn pantoffels? Of met zijn kousen? :-) Die ruimde dat dan zeer gefrustreerd op, en klaar was kees.

Nu kan dat niet meer hé. Als je nu kak op iemand zijn Facebook wall post, en je steekt het in brand, dan kan die buurman dat niet meer uittrappen. En je kan je ook niet meer verstoppen. En dat beetje kak blijft dan voor eeuwig in Cyberspace rondhangen...

En wat een tijd kost het allemaal? Tijd die we vroeger besteedden aan een goed boek, gaat nu op aan spelletjes. Domme spelletjes, compleet zinloos en verslavend en gericht op slachtoffers die willen betalen om een level hoger te geraken. En die bewust of onbewust hun 731 Facebook-vrienden uitnodigen om mee te spelen, om een extra leven te krijgen, of om te helpen met het binnenhalen van de oogst. Want ook dat moet gebeuren, anders gaat je virtuele boerderij op Farm Ville failliet. Er zijn dus mensen die 's nachts hun wekker zetten om de koeien te melken hé! Terwijl die koeien normaalgezien moeten slapen.

Maar goed, niet meespelen in het sociale circus heft mogelijk ook consequenties. Als je Snapchat, Whatsapp, Instagram of Accu Weather niet gebruikt, dan speel je letterlijk niet meer mee. Iedereen kijkt naar het gemak van de app. En security of privacy is van geen belang meer... Ik vraag mij soms af of wij zelf niet in een virtuele wereld leven, waar andere wezens met ons spelen, en die dan denken "tijd om hen met Farm Heroes Saga te confronteren" of erger: laat ons de stekker eens uit Facebook halen, en dan kijken ze lachend naar ons omdat we beginnen zweten en paniekerig worden en beginnen rondbellen om te zien 'of het bij hem/haar ook niet werkt'. Of: 'het wordt tijd dat D. weer eens wat schrijft, met hem valt er anders toch niets te beleven'.

Ik moet steeds vaker denken aan Human Dystopia, uit Wall-E. We're on track...

 

 

Tot gauw!

 

16:58 Gepost door David in Algemeen, Vrije tijd, Web | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk artikel, welkom terug

Gepost door: e-sigaret | 16-09-14

duidelijk artikel.

Gepost door: E-liquid kopen | 22-10-14

super leuk artikel

Gepost door: e-liquid kopen | 17-12-14

De commentaren zijn gesloten.